Translate

srijeda, 15. srpnja 2015.

KAPUĆINO TORTA

                         KAPUĆINO TORTA



Sve tri korice:

    5 jaja
    125 gr  šećera    120 gr  brašna
    1 kašika kakaoa
    1 prašak za pecivo
    2 kašike ulja

Krem:


    1l mleka
    3 pudinga sa ukusom kafe ( C ih ima, ne znam da li ima Oetker, kao zamena se uzme 2 kapućina sa ukusom

 vanile i pudinzi od vanile ili slatke pavlake  )
    6 kašika šećera
    1 kapućino sa ukusom vanile
    250 gr margarina
    200 gr šećera u prahu
    250 ml slatke pavlake




Priprema:

Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati žumanca, pa ulje.

Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti lopaticom.

Pleh obložiti ( veličina 23 cm ), istresti masu za koru i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Peći 20 minuta i isključiti rernu pa ostaviti da se hladi kora zajedno sa rernom.

Razmutiti pudinge od kafe sa šećerom i 200 ml hladnog mleka.

Ostalo mleko staviti da provri ( dodati 1 kapućino kad bude toplo i razmutiti, ako se nema puding sa ukusom kafe i stavlja se od vanile ili slatke pavlake dodaje se još 2 kašućina u mleko )

Kad provri zakuvati pudinge i mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre da se hladi.

Ulupati penasto margarin ( sobne temperature ) sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjen puding i umutiti.

Ohladjenu koru preseći na 3 dela.

Isprskati prvu koru mlekom staviti 1/3 krema, pa ulupanu slatku pavlaku.

Ponoviti isto i sa drugom korom, a preko treće stavite šta vam je ostalo, bilo da je krem ili i krem i slatka pavlake.

Dekorišite po želji i ostavite par sati u frižider.

Posle tog vremena može da se posluži.



izvor: http://domacirecepti.net



Nema komentara:

Objavi komentar