DOMAĆI KADAIF
Sastojci:
• 500 g sirovog kadaifa
• 200 g maslaca
• 100 g oraha u jezgru i grozdice • 500 g šećera (za agdu, sa 1 litrom vode)
• vanilin šećer
• limun
Priprema:
Sirov kadaif se slaže u maslacem namazanu tepsiju. Između dva sloga sirovog kadaifa staviti orahe, rozine i grumenčiće(kriske, tanke) maslaca. Tako pripremljen kadaif staviti u rernu i peći.
Za to vrijeme pripremiti preljev – agdu. 500 g šećera staviti u 1 l vode i kuhati. Pri vrenju kašikom skinuti pjenu, te pustiti da vrije dok se ne dobije srednje gusta agda kojoj treba dodati sok od limuna ili kriske, i vanilin secer
Mlak kadaif lagano preliti mlakom agdom. Niti kadaif, niti agda ne smiju biti vrući. Ohlađen kadaif se reže na kocke.
izvor:http://doznajemo.com
Sastojci:
• 500 g sirovog kadaifa
• 200 g maslaca
• 100 g oraha u jezgru i grozdice • 500 g šećera (za agdu, sa 1 litrom vode)
• vanilin šećer
• limun
Priprema:
Sirov kadaif se slaže u maslacem namazanu tepsiju. Između dva sloga sirovog kadaifa staviti orahe, rozine i grumenčiće(kriske, tanke) maslaca. Tako pripremljen kadaif staviti u rernu i peći.
Za to vrijeme pripremiti preljev – agdu. 500 g šećera staviti u 1 l vode i kuhati. Pri vrenju kašikom skinuti pjenu, te pustiti da vrije dok se ne dobije srednje gusta agda kojoj treba dodati sok od limuna ili kriske, i vanilin secer
Mlak kadaif lagano preliti mlakom agdom. Niti kadaif, niti agda ne smiju biti vrući. Ohlađen kadaif se reže na kocke.
izvor:http://doznajemo.com
Nema komentara:
Objavi komentar