Translate

subota, 11. srpnja 2015.

DOMAĆI KADAIF

                                                    DOMAĆI KADAIF


Sastojci:

    • 500 g sirovog kadaifa
    • 200 g maslaca
    • 100 g oraha u jezgru i grozdice    • 500 g šećera (za agdu, sa 1 litrom vode)
    • vanilin šećer
    • limun



Priprema:

Sirov kadaif se slaže u maslacem namazanu tepsiju. Između dva sloga sirovog kadaifa staviti orahe, rozine i grumenčiće(kriske, tanke) maslaca. Tako pripremljen kadaif staviti u rernu i peći.

Za to vrijeme pripremiti preljev – agdu. 500 g šećera staviti u 1 l vode i kuhati. Pri vrenju kašikom skinuti pjenu, te pustiti da vrije dok se ne dobije srednje gusta agda kojoj treba dodati sok od limuna ili kriske, i vanilin secer

Mlak kadaif lagano preliti mlakom agdom. Niti kadaif, niti agda ne smiju biti vrući. Ohlađen kadaif se reže na kocke.


izvor:http://doznajemo.com

Nema komentara:

Objavi komentar