Translate

srijeda, 15. srpnja 2015.

ČUPAVCI S VOĆNIM JOGURTOM

                   ČUPAVCI S VOĆNIM JOGURTOM


Sastojci

300 g pšeničnog brašna, belog

250 g kristalnog šećera

50 g maslaca, neslanog
4 komada jaja

1 prašak za pecivo

10 kašika kravljeg mleka (3,2 odsto masti)

Glazura:

125 g maslaca, neslanog

125 g kristalnog šećera

125 ml kravljeg mleka, punomasnog

100 g čokolade za kuvanje

300 g suvog kokosa

2,5 šolje voćnog jogurta


priprema.




1. Odvojite žumanca od belanaca. Pomešajte brašno i prašak za pecivo. Žumanca pomešajte s 200 grama šećera i maslacem. Stalno mešajući, dodajte mleko, kašiku po kašiku, a zatim i malo po malo brašno. Od belanaca napravite čvrst sneg, a pred kraj dodajte 50 grama šećera.

2. Varjačom lagano umešajte sneg u testo. Namastite kalup, prelijte smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni pola sata na 190 stepeni. Ostavite da se ohladi pa isecite na kocke.

3. Za glazuru rastopite čokoladu, šećer i mleko. Kocke isecite na polovine, uvaljajte u glazuru pa u kokos. Između polovina stavite voćni jogurt. Prelijte ostatkom čokoladne glazure.



izvor: http://www.stvarukusa.rs/

Nema komentara:

Objavi komentar