Translate

nedjelja, 12. srpnja 2015.

TRI VRSTE SALATA


                                                    TRI VRSTE SALATA



MORSKA SALATA













SASTOJCI:

450 g zamrznute mešavine plodova mora, 200 ml majoneza posnog, veza peršuna, 400 g roze krompira, struk mladog belog luka, sok od jednog limuna, maslinovo ulje, malo ruzmarina, biber, so


PRIPREMA:



Odmrznite plodove mora, ocedite ih, pa propržite na malo maslinovog ulja s polovinom usitnjenog belog luka i ruzmarinom. Smanjite vatru, pa dinstajte desetak minuta postepeno dosipajući vodu ako je potrebno. Sklonite s vatre i ubacite krompir. Sve pomešajte i pospite preostalim belim lukom. Posolite, prelijte sokom od limuna i sa još malo maslinovog ulja, pa sjedinite i pospite grubo seckanim peršunom. 





                                      PROLJEĆNA SALATA





SASTOJCI

3 veze rotkvica, 300 ml majoneza posnog, kašika susama, perca od dve veze mladog crnog luka, so


PRIPREMA



Rotkvice operite, očistite, pa nekoliko komada isecite na kolutove i ostavite za dekoraciju, a ostale isecite na manje komade. Susam blago propecite na suvom tiganju i ubacite ga u seckane rotkvice. Perca mladog luka operite, prosušite i sitno iseckajte, pa sjedinite s rotkvicama i susamom, te posolite po ukusu. Deo majoneza ostavite za ukrašavanje, a ostatak pomešajte s rotkvicama i lukom. Sve lagano izmešajte, prelijte majonezom i ukrasite kolutovima rotkvica. Operite malo listova rotkvica, iseckajte ih i dekorišite salatu. 


                                            TUNJEVINA ITALIJANA









sastojci


konzerva komadića tunjevine, 250 ml majoneza posnog, kašičica senfa, 0,5 kg belog krompira, veza svežeg vlašca, 100 g crnih maslina, 50 g mlevenih oraha, so, biber

Priprema



Krompir oljuštite, isecite na kocke i skuvajte u slanoj vodi pazeći da se ne prekuva. Tunjevinu ocedite od ulja, pa je pomešajte s majonezom, senfom, orasima i seckanim vlašcem. Kuvani krompir ocedite i ubacite u pripremljen sos od tunjevine i majoneza. Na kraju dodajte masline i sve dobro izmešajte.






izvor:http://zena.blic.rs/

Nema komentara:

Objavi komentar