BIJELA ČORBA
sastojci:
200g pilećeg bijelog mesa
jedna glavica crvenog luka
jedna mrkva
malo peršuna
malo celera
jedan lovorov list
malo bibera u zrnumalo ulja
malo soli
jedna kašikica brašna
150ml pavlake
tri žumanca
priprema:
Propržite na ulju sitno isjeckan luk, šargarepu, peršun i celer.
Dodajte pileći file sitno isjeckan i nalijte vodu. Stavite jedan lovorov list, nekoliko zrna bibera i so.
Kada je čorba kuhana posebno na ulju propržite kašikicu brašna i sipajte u čorbu. Na kraju začinite pavlakom i umućenim žumancima.
izvor:bosanskikuhar.ba
sastojci:
200g pilećeg bijelog mesa
jedna glavica crvenog luka
jedna mrkva
malo peršuna
malo celera
jedan lovorov list
malo bibera u zrnumalo ulja
malo soli
jedna kašikica brašna
150ml pavlake
tri žumanca
priprema:
Propržite na ulju sitno isjeckan luk, šargarepu, peršun i celer.
Dodajte pileći file sitno isjeckan i nalijte vodu. Stavite jedan lovorov list, nekoliko zrna bibera i so.
Kada je čorba kuhana posebno na ulju propržite kašikicu brašna i sipajte u čorbu. Na kraju začinite pavlakom i umućenim žumancima.
izvor:bosanskikuhar.ba
Nema komentara:
Objavi komentar