Translate

subota, 11. srpnja 2015.

ČOKOLADNA TORTA

                                             ČOKOLADNA TORTA


Sastojci:

    • 6 jaja,
    • 6 kašika smeđeg šećera (a može i obični),
    • 3 kašike brašna,
    • 3 kašike kakaa,
    • 40 dkg čokolade (najbolje je pola čokolade

 za kuhanje, a pola obične mliječne),
    • 10 dkg putra,


    • 4 dl vrhnja za kuhanje,
    • 0,5 dl ruma (plus malo ruma za posipanje kore),
    • 1 dl mlijeka (za posipanje kore)


Priprema:

Biskvit:

1. 6 žumanjka izmiksati sa 6 kašika smeđeg šećera. Dodati 3 kašike brašna i 3 pune kašike kakaa.

2. Posebno istući bjelanjke s malo soli i sve skupa lagano promješati kašikom. Peći u nauljenom kalupu (kalup za pečenje torti kojem se skidaju stranice) na 180 ○ C otprilike 20 min.
Fil:

3. Otopiti 40 dkg čokolade na pari s 10 dkg putra i 0,5 dcl ruma.
Posebno zagrijati 4 dcl vrhnja za kuhanje skoro do kipućeg, ali ne smije proključati.
Maknuti čokoladu s pare i doliti vrhnje i sve zajedno izmiješati.


4. Tijesto izvaditi iz pečnice, pustiti da se ohladi pa prerezati.

5. U ohlađeni kalup u kojem se pekla kora staviti jednu koru, dobro je poškropiti mlijekom pomiješanim s malo ruma ili likera od oraha pa preko toga uliti jedan sloj fila. Staviti drugu koru, isto ju poškropiti mlijekom i rumom i preko preliti ostatak fila.

Fil će biti tekući, ali će se upiti u tijesto i torta će biti sočna. Fil će se nakon par sati fino stvrdnuti i biti kremast.

Ostaviti tortu da se dobro ohladi pa je onda staviti u frižider.

Kad se torta dobro ohladi u frižideru pažljivo skinite obruč kalupa za pečenje i ako želite ukrasite ju šlagom ili kakvim cvjetićima
.


izvor:http://doznajemo.com

Nema komentara:

Objavi komentar