RUM TORTA
Sastojci
200 g piškota
200 ml soka od grejpfruta
4 jajeta
125 g šećera u prahu
125 ml ruma
2 vanil-šećera
100 g suvog grožđa
50 g piškota
100 g čokolade
200 ml slatke pavlake
Priprema
Piškote izmrviti, staviti u činiju, preliti sokom od grejpfruta i dobro promešati. Rasporediti masu u kalup i ostaviti da odstoji. Suvo grožđe preliti rumom i ostaviti 10 minuta da odstoji. Umutiti jaja sa šećerom i vanil-šećerom na pari, dodati čokoladu, kuvati dok se na rastopi, a zatim ostaviti fil da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku, dodati fil od čokolade i grožđe sa rumom. Promešati i razliti u kalup na koru od piškota. Tortu ukrasiti piškotama i preliti čokoladnim topingom.
izvor:kuhinjica.rs
Nema komentara:
Objavi komentar