Translate

petak, 10. srpnja 2015.

RUM TORTA


                                           RUM TORTA


Sastojci


200 g piškota

200 ml soka od grejpfruta

4 jajeta

125 g šećera u prahu

125 ml ruma

2 vanil-šećera

100 g suvog grožđa

50 g piškota

100 g čokolade

200 ml slatke pavlake

 Priprema

Piškote izmrviti, staviti u činiju, preliti sokom od grejpfruta i dobro promešati. Rasporediti masu u kalup i ostaviti da odstoji. Suvo grožđe preliti rumom i ostaviti 10 minuta da odstoji. Umutiti jaja sa šećerom i vanil-šećerom na pari, dodati čokoladu, kuvati dok se na rastopi, a zatim ostaviti fil da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku, dodati fil od čokolade i grožđe sa rumom. Promešati i razliti u kalup na koru od piškota. Tortu ukrasiti piškotama i preliti čokoladnim topingom.



izvor:kuhinjica.rs

Nema komentara:

Objavi komentar