SLADOLED TORTA SA KUPINAMA
Poželele ste ukuse leta, sladoled i letnje voće ? Ne morate da čekate jul mesec pa da uživate u ovakvim poslsticama !
Odvojite 15 minuta i spremite sladoled tortu sa kupinama ! Nema ih svežih, ali poslužiće i zamrznute kupine !
Pogeldajte recept !
Potrebni sastojci:
Za testo:
½ šoljice suvog kakaa,
½ šolje brašna,
½ šoljice šećera,
½ kašičice sode bikarbone za kuvanje,
¼ kašičice praška za pecivo
¼ kašičice soli
1 žumance
¼ šolje slatke pavlake,
1 kašika biljnog ulja,
½ kašičice vanilinog ekstrakta.
ZA NADJEV:
140g svežih ili smrznutih kupina,
500ml istopljenog sladoleda od vanile,
500ml istopljenog sladoleda od maline.
Priprema:
Korak 1: Zagrejte rernu na 200 stepeni. U velikoj činiji pomešajte: kakao, brašno, šećer, sodu bikarbonu, so. Žumance, slatku pavlaku, ¼ tople vode i vanile, izmešajte i sjedinite sa prvom smesom.
Korak 2: Tiganj naprskajte sprejom protiv lepljenja, sipajte smesu i stavite u rernu da se peče oko 15 minuta. Kora je gotova ako zabodenu čačkalicu u sredinu izvadite neumrljanu. Ostavite koru u tiganju dok se potpuno ne ohladi.
Korak 3: Kupine pomešajte sa sladoledom od vanile, i prelijte smesu preko kore. Ostavite oko 2h da se stvrdne.
Sladoled od malina sipajte preko torte i ostavite oko 1h da se zamrzne. Da biste lakše sekle tortu, operite nož toplom vodom i isecite parče
izvor:http://mogujatosama.rs
Poželele ste ukuse leta, sladoled i letnje voće ? Ne morate da čekate jul mesec pa da uživate u ovakvim poslsticama !
Odvojite 15 minuta i spremite sladoled tortu sa kupinama ! Nema ih svežih, ali poslužiće i zamrznute kupine !
Pogeldajte recept !
Potrebni sastojci:
Za testo:
½ šoljice suvog kakaa,
½ šolje brašna,
½ šoljice šećera,
½ kašičice sode bikarbone za kuvanje,
¼ kašičice praška za pecivo
¼ kašičice soli
1 žumance
¼ šolje slatke pavlake,
1 kašika biljnog ulja,
½ kašičice vanilinog ekstrakta.
ZA NADJEV:
140g svežih ili smrznutih kupina,
500ml istopljenog sladoleda od vanile,
500ml istopljenog sladoleda od maline.
Priprema:
Korak 1: Zagrejte rernu na 200 stepeni. U velikoj činiji pomešajte: kakao, brašno, šećer, sodu bikarbonu, so. Žumance, slatku pavlaku, ¼ tople vode i vanile, izmešajte i sjedinite sa prvom smesom.
Korak 2: Tiganj naprskajte sprejom protiv lepljenja, sipajte smesu i stavite u rernu da se peče oko 15 minuta. Kora je gotova ako zabodenu čačkalicu u sredinu izvadite neumrljanu. Ostavite koru u tiganju dok se potpuno ne ohladi.
Korak 3: Kupine pomešajte sa sladoledom od vanile, i prelijte smesu preko kore. Ostavite oko 2h da se stvrdne.
Sladoled od malina sipajte preko torte i ostavite oko 1h da se zamrzne. Da biste lakše sekle tortu, operite nož toplom vodom i isecite parče
izvor:http://mogujatosama.rs
Nema komentara:
Objavi komentar