Translate

subota, 11. srpnja 2015.

ŠTRUDLA

                                         ŠTRUDLA

 SASTOJCI Za testo:

    500 g brašna (tip 500)
    250 ml mleka
    100 ml ulja
    2 jaja
    1/2 kockice svežeg kvasca (25 g) 

   1/2 kašičice soli
    5 kašičice šećera


Nadev:


    džem (po izboru)

Za premazivanje rolata:

    1 žumance
    nekoliko kapi ulja


Priprema


    U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umsti glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi.
   Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.
3    Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh. Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
4   Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople.



izvor:  http://www.recepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar