BEGOVA ČORBA
Sastojci
1 litar vode
zelen (šargarepa i koren paštrnaka) isečena na kockice
100 grama bamije (obavezna u ovoj čorbi)
300 grama telećeg mesa isečenog na kockice
300 grama pilećeg mesa isečenog na kockice
2-3 listića lovora
maslac
1 kašika brašna
malo vode i mleka so, biber
50 ml pavlake
1 jaje
muskatni oraščić
sitno seckan peršun
limunov sok
Način pripreme
U litar vode dodati zelen (šargarepu i koren paštrnaka) isečenu na kockice, 100 grama bamije, po 300 grama telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora. Kuvati 2-3 sata. Dodavati vodu po potrebi.
Kada je povrće i meso gotovo, napraviti u drugom sudu svetlu podlogu za sos od maslaca, kašike brašna s malo vode i mleka uz dodatak soli i bibera.
Prebaciti to u lonac s povrćem i mesom i lagano mešati dok se ne zgusne pa, uz stalno mešanje, dodati umućenu pavlaku i 1 jaje. Kada je sve gotovo, dodati muskatni oraščić.
Pre serviranja, čorbu obilno posuti sitno seckanim peršunom i nakapati limunov sok. Limun obavezno servirati posebno ako neko želi naknadno da ga doda u čorbu.
izvor:http://www.svirecepti.com
Sastojci
1 litar vode
zelen (šargarepa i koren paštrnaka) isečena na kockice
100 grama bamije (obavezna u ovoj čorbi)
300 grama telećeg mesa isečenog na kockice
300 grama pilećeg mesa isečenog na kockice
2-3 listića lovora
maslac
1 kašika brašna
malo vode i mleka so, biber
50 ml pavlake
1 jaje
muskatni oraščić
sitno seckan peršun
limunov sok
Način pripreme
U litar vode dodati zelen (šargarepu i koren paštrnaka) isečenu na kockice, 100 grama bamije, po 300 grama telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora. Kuvati 2-3 sata. Dodavati vodu po potrebi.
Kada je povrće i meso gotovo, napraviti u drugom sudu svetlu podlogu za sos od maslaca, kašike brašna s malo vode i mleka uz dodatak soli i bibera.
Prebaciti to u lonac s povrćem i mesom i lagano mešati dok se ne zgusne pa, uz stalno mešanje, dodati umućenu pavlaku i 1 jaje. Kada je sve gotovo, dodati muskatni oraščić.
Pre serviranja, čorbu obilno posuti sitno seckanim peršunom i nakapati limunov sok. Limun obavezno servirati posebno ako neko želi naknadno da ga doda u čorbu.
izvor:http://www.svirecepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar