Translate

nedjelja, 12. srpnja 2015.

BEGOVA ČORBA

                                          BEGOVA ČORBA


Sastojci

    1 litar vode
    zelen (šargarepa i koren paštrnaka) isečena na kockice
    100 grama bamije (obavezna u ovoj čorbi)
    300 grama telećeg mesa isečenog na kockice
    300 grama pilećeg mesa isečenog na kockice
    2-3 listića lovora
    maslac
    1 kašika brašna
    malo vode i mleka    so, biber
    50 ml pavlake
    1 jaje
    muskatni oraščić
    sitno seckan peršun
    limunov sok


Način pripreme




U litar vode dodati zelen (šargarepu i koren paštrnaka) isečenu na kockice, 100 grama bamije, po 300 grama telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora. Kuvati 2-3 sata. Dodavati vodu po potrebi.

Kada je povrće i meso gotovo, napraviti u drugom sudu svetlu podlogu za sos od maslaca, kašike brašna s malo vode i mleka uz dodatak soli i bibera.

Prebaciti to u lonac s povrćem i mesom i lagano mešati dok se ne zgusne pa, uz stalno mešanje, dodati umućenu pavlaku i 1 jaje. Kada je sve gotovo, dodati muskatni oraščić.

Pre serviranja, čorbu obilno posuti sitno seckanim peršunom i nakapati limunov sok. Limun obavezno servirati posebno ako neko želi naknadno da ga doda u čorbu.



izvor:http://www.svirecepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar