Translate

nedjelja, 12. srpnja 2015.

ROLAT SA JAGODAMA

                                              ROLAT SA JAGODAMA







Sastojci

Biskvit

    50 grama gotovog preliva za tortu
    120 grama mekog putera
    120 grama brašna
    malo soli
    7 jaja
    150 grama šećera
    30 grama kakao praha




 fil:

   kesica želatina
    80 grama šećera
    300 grama pirea od jagoda
    300 ml slatke pavlake
    1 paketić vanilin šećera
    250 grama seckanih jagoda


Ukras

    10 polovina jagoda
    1 kašika seckanih pistaća    1 kašika šećera u prahu


Način pripreme


Gotov preliv za tortu otopiti u činiji sa vrućom vodom, pa ga rashladiti. Kremasto umutiti puter s malo soli i dodati rastopljen preliv. Mešati dok se puter i preliv ne sjedine u penastu masu. Zagrejati rernu na 200 stepeni. U zamućenu masu postepeno dodavati žumanca. Belanca mutiti sa šećerom, pa ih sa brašnom i kakao prahom dodati u penastu masu. Naneti smesu na pleh obložen papirom i peći 10 minuta. Biskvit izručiti na kuhinjsku krpu posutu šećerom i odmah ga smotati.kora moze biti i cokoladna staviti kakao da bude smedja to po želji ko želi.

Pire od jagoda umutiti sa šećerom i želatinom pripremljenim prema uputstvu na kesici. U pire dodati pavlaku umućenu sa vanilin šećerom. Razmotani rolat namazati sa 3/4 fila, rasporediti komadiće jagoda i ponovo smotati. Hladiti oko 3 sata. Ukrasiti ostatkom fila, polovinama jagoda, pistaćima i prah šećerom.



izvor:http://www.svirecepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar