FANTASTIČAN SLADOLED OD MEDA
1. U većem loncu kuhajte med dok se malo ne karamelizira. Maknite s vatre, dodajte kiselo vrhnje, mlijeko i vaniliju.
2. Vratite nad laganu vatru neka kuha, povremeno miješajte pazeći da se smjesa ne primi za dno. Prije nego prokuha (ne smije prokuhati!), ugasite vatru i ostavite po strani 10 do 15 minuta.
3. U posebnoj zdjeli promiješajte žutanjke i šećer. Neprestano miješajući polako dodajte još toplu smjesu s vrhnjem. Vratite u lonac pa kuhajte na srednjoj vatri, neprestano miješajte. Kad dobijete vrlo gustu kremu uklonite s vatre.
4. Prelijte u manju zdjelu koju ćete staviti u veću posudu s hladnom vodom. Izvadite vaniliju, umiješajte tučeno vrhnje, pustite da se hladi i povremeno miješajte.
5. Prelijte u plastične kalupe i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati.
- • 0.5 šalice meda po želji
• 2.5 šalice kiselog vrhnja
• 0.5 šalice mlijeka
• 1 mahuna vanilije
• 9 žumanjaka
• 1/4 šalice šećera
• 1 šalica tučenog vrhnja (šlag)
1. U većem loncu kuhajte med dok se malo ne karamelizira. Maknite s vatre, dodajte kiselo vrhnje, mlijeko i vaniliju.
2. Vratite nad laganu vatru neka kuha, povremeno miješajte pazeći da se smjesa ne primi za dno. Prije nego prokuha (ne smije prokuhati!), ugasite vatru i ostavite po strani 10 do 15 minuta.
3. U posebnoj zdjeli promiješajte žutanjke i šećer. Neprestano miješajući polako dodajte još toplu smjesu s vrhnjem. Vratite u lonac pa kuhajte na srednjoj vatri, neprestano miješajte. Kad dobijete vrlo gustu kremu uklonite s vatre.
4. Prelijte u manju zdjelu koju ćete staviti u veću posudu s hladnom vodom. Izvadite vaniliju, umiješajte tučeno vrhnje, pustite da se hladi i povremeno miješajte.
5. Prelijte u plastične kalupe i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati.
Nema komentara:
Objavi komentar