PILEĆA SUPA SA GRIZ NOKLAMA
sastojci.
jedan
batak sa karabatkom
mrkve po želji
jedno
jaje
jedna
kašika masla
griza do željene gustočejedna
šoljica tarhane
malo
začina po želji
malo
soli
malo
peršunovog lista
priprema:
Meso staviti da prokuha, isprati ga i ponovo staviti u čistu vodu da kuha. Kad je gotovo skuhano očistiti ga od kostiju i kožice i isitniti, vratiti u supu, dodati mrkvu isječenu na tanke štapiće i začine.
Dok supa kuha izmutiti jaje sa kašikom masla u to dodati griz, nakon par minuta malom kašikom vaditi nokle i stavljati u supu te ih kuhati desetak minuta i zasuti jedu šoljicu tarhane.
Kad je supa gotova staviti peršunov list po želji i poklopiti da nokle nadođu.
izvor:bosanskikuhar.ba
sastojci.
jedan
batak sa karabatkom
mrkve po želji
jedno
jaje
jedna
kašika masla
griza do željene gustočejedna
šoljica tarhane
malo
začina po želji
malo
soli
malo
peršunovog lista
priprema:
Meso staviti da prokuha, isprati ga i ponovo staviti u čistu vodu da kuha. Kad je gotovo skuhano očistiti ga od kostiju i kožice i isitniti, vratiti u supu, dodati mrkvu isječenu na tanke štapiće i začine.
Dok supa kuha izmutiti jaje sa kašikom masla u to dodati griz, nakon par minuta malom kašikom vaditi nokle i stavljati u supu te ih kuhati desetak minuta i zasuti jedu šoljicu tarhane.
Kad je supa gotova staviti peršunov list po želji i poklopiti da nokle nadođu.
izvor:bosanskikuhar.ba
Nema komentara:
Objavi komentar