Translate

ponedjeljak, 6. srpnja 2015.

PILEĆA SUPA SA GRIZ NOKLAMA

         PILEĆA SUPA SA GRIZ NOKLAMA


sastojci.


jedan
batak sa karabatkom
mrkve po želji
jedno
jaje
jedna
kašika masla
griza do željene gustočejedna
šoljica tarhane
malo
začina po želji
malo
soli
malo
peršunovog lista




 priprema:

Meso staviti da prokuha, isprati ga i ponovo staviti u čistu vodu da kuha. Kad je gotovo skuhano očistiti ga od kostiju i kožice i isitniti, vratiti u supu, dodati mrkvu isječenu na tanke štapiće i začine.

Dok supa kuha izmutiti jaje sa kašikom masla u to dodati griz, nakon par minuta malom kašikom vaditi nokle i stavljati u supu te ih kuhati desetak minuta i zasuti jedu šoljicu tarhane.

Kad je supa gotova staviti peršunov list po želji i poklopiti da nokle nadođu.


izvor:bosanskikuhar.ba

Nema komentara:

Objavi komentar