Translate

subota, 4. srpnja 2015.

KROMPIR SALATA

                           KROMPIR SALATA



Sastojci

5 većih krompira
1/4 kašičice bibera
glavica crnog, crvenog  ili 3 čena belog luka,

 a u sezoni mogu i listovi mladog luka
2 kašike maslinovog ulja
sok od 1/2 limuna ili kašika jabukovog sirćeta
1/2 veze svežeg peršunovog lista
kašičica soli





Priprema

1. Operite dobro krompir i skuhajte ga s ljuskom. Kako se ne bi raspao prilikom kuhanja, u vodu dodajte kašiku soli.
Kad je skuhan (ne treba da bude prekuhan), ocijedite i malo prohladite, skinite ljusku i isijecite na kocke veličine oko 2 cm.

2. Crni luk isijecite na režnjeve, a peršun krupno. Posolite i pobiberite, dodajte ulje pa limun.
Dobro izmešajte da krompir upije začine i na kraju dodajte peršun. Ukrasite režnjevima luka i cijelim listićima peršuna.

Ova salata se služi i topla i hladna. Ukoliko je pravite s bijelim lukom, isijecite ga što sitnije.

Nema komentara:

Objavi komentar