BRZI SUHI KEKSI
SASTOJCI:
125g mekanog putra
120g bijelog kristal šećera
120g smeđeg šećera
pola kasicice vanilin šećera
jedno jaje lagano ulupano
300g brašna
dvije kašičice praška za pecivo
pola kašicice soli
250g čokolade isječene na sitne komadiće
PRIPREMA:
U plasticnu zdjelu dodati omekšali putar, bijeli i smeđi šećer i vanilu.
Mikserom miksati dok masa ne postane fina i glatka.
Pomalo dodavati umućeno jaje, miksati i sve tako dok se jaje ne utroši. Dodavati pomalo brašna pomiješanog sa praškom za pecivo i soli.
Nastaviti miksati smjesu.
Dodati čokoladu isječenu na sitne komadiće i fino promiješati da se čokolada rasopredi svukud i da bude glatka.
Malom kašičicom uzimati tijesto, valjati u kuglice i stavljati na pleh obložen pek papirom.
Voditi računa da kuglice imaju prostora, jer će se prilikom pečenja spljostiti i biti veće veličine.
Staviti u dobro zagrijanu pećnicu na 200°C da se peku 10-12 minuta maksimalno.
Izvaditi iz pećnice i ostaviti 2-3 minute u plehu da se malo prohlade i stvrdnu.
Prebaciti ih na žicu od pećnice da se skroz ohlade.
SASTOJCI:
125g mekanog putra
120g bijelog kristal šećera
120g smeđeg šećera
pola kasicice vanilin šećera
jedno jaje lagano ulupano
300g brašna
dvije kašičice praška za pecivo
pola kašicice soli
250g čokolade isječene na sitne komadiće
PRIPREMA:
U plasticnu zdjelu dodati omekšali putar, bijeli i smeđi šećer i vanilu.
Mikserom miksati dok masa ne postane fina i glatka.
Pomalo dodavati umućeno jaje, miksati i sve tako dok se jaje ne utroši. Dodavati pomalo brašna pomiješanog sa praškom za pecivo i soli.
Nastaviti miksati smjesu.
Dodati čokoladu isječenu na sitne komadiće i fino promiješati da se čokolada rasopredi svukud i da bude glatka.
Malom kašičicom uzimati tijesto, valjati u kuglice i stavljati na pleh obložen pek papirom.
Voditi računa da kuglice imaju prostora, jer će se prilikom pečenja spljostiti i biti veće veličine.
Staviti u dobro zagrijanu pećnicu na 200°C da se peku 10-12 minuta maksimalno.
Izvaditi iz pećnice i ostaviti 2-3 minute u plehu da se malo prohlade i stvrdnu.
Prebaciti ih na žicu od pećnice da se skroz ohlade.
Nema komentara:
Objavi komentar