Translate

srijeda, 1. srpnja 2015.

ROLAT SA POVRĆEM I JAJIMA

                           ROLAT SA POVRĆEM I JAJIMA

sastojci:

200 g smrznutog graška
200 g šargarepe
200 g krompira
200 g jabuka
1 limun
6 kašika majoneze
7 kašika kisele pavlake
250 ml supe od povrća
20 g želatina
5 jaja
1 crvena paprika
1 veza peršunovog lista
biber
so




priprema:



Jaja kuhati 10 minuta na tvrdo,staviti ih u hladnu vodu i pustiti da se ohlade,a zatim oguliti.
Kockice šargarepe graška i krompira kuhati odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvaditi iz vode da se u potpunosti ohlade.Jabuke ogulit i izrezat na kocke i dodati sok od limuna.
Povrće i jabuke staviti u veliku zdjelu.Majonezu pomiješat sa kiselom pavlakom,sa soli i biberom.
Pa preliti preko povrća pa dobro promiješati.
Supu od kuhanog povrća pomiješati sa želatinom i otopiti na niskoj temperaturi,pa pomiješat sa smjesom u zdjeli.Ostaviti da se ohladi pa razvući na pravougaonik na odgovarajućoj foliji na radnoj ploči.
U sedinu poredati skuhana jaja i oblikovat na kocku.O staviti u frižider preko noći da se stegne.


Rolat servirati na pladnju i ukrasiti ga crvenom paprikom i peršunovim lišćem.

Nema komentara:

Objavi komentar