Translate

srijeda, 1. srpnja 2015.

ŠPAGETE SA PILETINOM I POVRĆEM

                              ŠPAGETE SA PILETINOM I POVRĆEM


Sastojci

miješano povrće, 150 gr
masilinovo ulje
suhi začin, ili so
biber
senf
bosiljak
bijeli luk
pileće bijelo meso, 100 gr
kačkavalj
parmezan
špagete tanke, 300 gr



Priprema


Kao miješano povrće bukvalno možete koristiti ono koje imate u kući svježe ili zamrznuto.
grašak, kukuruz, boraniju, brokuli, karfiol, tikvice, plavi patlidžan, papriku i luk.


Dodajte u vok maslinovog ulja da pokrije dno i onda odabrano (isjeckano) povrće.
Ukoliko je zamrznuto, vreme prženja je 10min. Ukoliko je sveže,
prvo ga prokuhajte 5min u ključaloj vodi, pa onda propržite, isto 10min



Pileće bijelo meso isjeckajte na tanke trake i dodajte u već blago proprženo povrće. Sve zajedno pržiti 5 minuta,
pa dodati senf i pržiti još 10 minuta, uz stalno miješanje.


Dodati sada sve navedene začine, promešati i propržiti još 2-3 minuta. Skloniti sa vatre.

Špagete skuhati standardno – u oko 2 l vrele vode, ubaciti 300 gr tankih špageta i skuhati prema uputstvu sa pakovanja (oko 10 minuta). Procijediti kroz cjedaljku.

Ponovo vratiti na vatru vok sa povrćem. Čim počne da se grije ( 5 do 7 minuta) dodati špagete,
izmiješati tako da se sejdine svi sastojci. Skloniti sa vatre

.
Naribati kačkavalj, u količini po želji,
staviti na dno plitkog tanjira, tek da malo pokrije tanjir,
odozgo sipati gotovo jelo, sipati ostatak kačkavalja
na vrh staviti listiće bosiljka i servirati toplo
.



Nema komentara:

Objavi komentar